Cât de fragilă este granița dintre adevăr și minciună?
În cadrul proiectului nostru comun, în timp ce Asociația Stea se ocupă de educația copiilor, Direcția de Asistență Socială Satu Mare se ocupă de activitățile de educație parentală a părinților și a persoanele din comunitate cu responsabilități de îngrijire a copiilor. Scopul acestor activități este de a sprijinii și încuraja părinții să-și construiască relații puternice și sigure cu copiii lor prin câstigarea și îmbunătățirea abilităților parentale.
În această săptămână împreună cu părinții și persoanele din comunitate cu responsabilități de îngrijire a copiilor am abordat subiectul “de ce mint copiii?” și care ar fi modalitățile de abordare ale acestei probleme.
Copiii sunt renumiți pentru sinceritatea de care dau dovadă, spunând tot ce le trece prin minte. Pe măsură ce cresc, copiii învață să mintă – poate pentru a acoperi o greșeală sau pentru a scăpa de o pedeapsă.
Important este să înțelegem motivele din spatele minciunilor, astfel încât să putem da o mână de ajutor și a oferi o orientare copiilor în a lua alegeri mai bune în viitor.
Modul în care vorbim cu copiii noștri devine vocea lor interioară! Ce minunat este momentul când îți privești copilul și realizezi că a devenit un om bun!
Aceste activități de educație parentală sunt realizate în cadrul proiectului Împreună- mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel.
Acest proiect beneficiază de un grant în valoare de 49792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program.
Organizatori: Asociatia Stea și Direcția de Asistență Socială Satu Mare Granturile SEE si norvegiene
Fondul Roman de Dezvoltare Sociala - FRDS
Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!