Datorită activităților de grădinărit și permacultură, copiii din Sătmărel au parte de o gamă largă de emoții și experiențe pozitive.
Conectarea cu natura le aduce imense beneficii pentru dezvoltarea lor fizică, mentală și emoțională, oferindu-le oportunități de învățare.
Și pentru că încă vremea este propice, în ultima perioadă au curățat o parte din jardiniere, au udat plantele și au pus răsaduri de castraveți.
"Am fost foarte harnic azi, am grădinărit împreună cu Kata neni. Când o să iasă o tură nouă de castraveți, o să mâncăm din ei. De abia aștept" (Patric, 7 ani)
În cadrul proiectului nostru comun, în timp ce Direcția de Asistență Socială Satu Mare lucrează cu părinții, Asociația Stea continuă să se ocupe de educația copiilor.
20 de copii din Sătmărel îți dezvoltă importante abilități de viață învățând să lucreze cu solul, să sădească plante, să cultive răsaduri, să îngrijească diferite tipuri de plante dezvoltându-și totodată răbdarea, simțul responsabilității, grija pentru natură, respectul pentru plante și valoarea acestora.
Aceste activități de educație non-formală prin permacultură pentru dezvoltarea abilităților sociale și de relaționare care favorizează incluziunea școlară sunt realizate în cadrul proiectului Impreună- mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel
Acest proiect beneficiază de un grant în valoare de 49792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program.
Organizatori: Asociatia Stea și Direcția de Asistență Socială Satu Mare
Fondul Roman de Dezvoltare Sociala - FRDS
Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!