A DAS az InfoCons partnere az információkhoz való ingyenes hozzáférést biztosító európai kampányban a fogyasztóvédelem területén
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS) csatlakozik az InfoCons-hoz — a Romániai Fogyasztóvédelmi Programok és Stratégiák Országos Szövetségéhez — amely a Fogyasztói Világszervezet teljes jogú tagja és a Fogyasztói Egyesületek Szövetségének alapító tagja a fogyasztói tájékoztatást és az információkhoz való ingyenes hozzáférést népszerűsítő európai kampányban.

Március 15-e a fogyasztói jogok világnapja, amely a fogyasztók jogaival és igényeivel kapcsolatos tudatosság növelésének egyik eszköze. A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS) csatlakozik az InfoCons-hoz — a Romániai Fogyasztóvédelmi Programok és Stratégiák Országos Szövetségéhez — amely a Fogyasztói Világszervezet teljes jogú tagja és a Fogyasztói Egyesületek Szövetségének alapító tagja a fogyasztói tájékoztatást és az információkhoz való ingyenes hozzáférést népszerűsítő európai kampányban.

Minden hasznos információ, amely a fogyasztók jogainak és jogos érdekeinek védelmét, jogaik megismertetését célozza, annak érdekében, hogy megvédje a fogyasztókat a megkérdőjelezhető minőségű termékek vásárlásának és használatának kockázatától, elérhető a www.infocons.ro weboldalon.

A fogyasztók hozzáférhetnek az ingyenes InfoCons alkalmazáshoz is, amely világszerte egyedülálló. Az ingyenes alkalmazás egy helyen nyújt a fogyasztóknak minden szükséges információt. Az InfoCons alkalmazás segítségével a fogyasztók gyorsan és egyszerűen tájékozódhatnak hasznos információkról a megvásárolni kívánt, vagy az otthonukban már megtalálható termékekről. Az InfoCons közlése szerint például egy élelmiszer vonalkódjának beolvasásával az alkalmazás a másodperc tört része alatt megjeleníti annak cukor- és sótartalmát, a különböző E-számok — élelmiszer-adalékanyagok — típusait, mennyiségét, a kalóriákat, sőt azt is, hogy  az adott termék elfogyasztása után milyen távolságot kell lefutnunk, legyalogolnunk vagy kerékpáron megtennünk, hogy ledolgozzuk azt.

 
Cookie