"Udăm plantele pentru că este cald și au nevoie de apă. Și noi avem nevoie, dar noi ne luăm singuri. Ele nu pot, noi trebuie să avem grijă de grădină" (Dani, 10 ani).
În sălașul grădinii lor, copiii noștri au descoperit comorile prețioase ale responsabilității. Îngrijirea plantei lor a devenit o binecuvântare ce i-a conectat cu forța transformatoare a răbdării și grijii.
Prin fiecare apăsare delicată a apei pe pământul îmbibat de soare, copiii învață că fiecare gest mic poate aduce o schimbare mare în lume.
În cadrul proiectului nostru comun, în timp ce Direcția de Asistență Socială Satu Mare lucrează cu părinții, Asociatia Stea continuă să se ocupe de educația copiilor.
Aceste activități de educație non-formală prin permacultură pentru dezvoltarea abilităților sociale și de relaționare care favorizează incluziunea școlară sunt realizate în cadrul proiectului Impreună- mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel
Acest proiect beneficiază de un grant în valoare de 49792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program.
Fondul Roman de Dezvoltare Sociala - FRDS
Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!