“Am pus dovlecei și roșii. Mâine vin să văd ce fac plantele mele. Le ud dacă nu plouă” (Dani, 9 ani).
În cadrul proiectului nostru comun, în timp ce Direcția de Asistență Socială Satu Mare lucrează cu părinții, Asociația Stea continuă să se ocupe de educația copiilor. Cu fiecare zi petrecută în grădină, învățând despre tipurile de plante, sol, învățând să planteze, să ude, să curețe și să îngrijească legumele și plantele aromatice, copiii de la Asociatia Stea descoperă sentimentele de responsabilitate și grijă.
Odată cu creșterea plantelor, crește și încrederea lor în propriile abilități.
Pe măsură ce grădina se dezvoltă, copiii se descoperă pe ei înșiși, își explorează talentele și pasiunile. Unii preferă să sape și să curețe de buruieni, alții să pregătească turba pentru a pune semințele în ghivece, totuși împreună, sprijinindu-se și încurajându-se reciproc.
Aceste activități de educație non-formală prin permacultură pentru dezvoltarea abilităților sociale și de relaționare care favorizează incluziunea școlară sunt realizate în cadrul proiectului Impreună- mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel
Acest proiect beneficiază de un grant în valoare de 49792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program.
Organizatori: Asociatia Stea și Direcția de Asistență Socială Satu Mare
Fondul Roman de Dezvoltare Sociala - FRDS
Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!