ZIUA MEMORIALĂ A HOLOCAUSTULUI ROMILOR
Organizată în cadrul proiectului „ÎMPREUNĂ – mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel”

Data de 2 august este desemnată Ziua Memorială a Holocaustului Romilor numită și Holocaustul uitat. Suferințele îndurate de romi în lagărele de concentrare în timpul celui de al Doilea Război Mondial, au rămas, din păcate, multă vreme, necunoscute publicului larg.

🌹Anul acesta am comemorat pentru prima dată acest eveniment în cadrul proiectului „ÎMPREUNĂ – mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel” prin activitățile de educație parentală.

📝👉🏼”Istoria nu a fost una ușoară pentru comunitatea romă. Protejarea demnităţii umane a fiecăruia şi protejarea minorităţilor sunt parte a valorilor noastre. Cel mai important instrument prin care ne putem asigura că astfel de acţiuni din istorie nu vor mai fi repetate rămâne, în continuare, EDUCAȚIA” - a transmis Balaj Adrian, directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare la deschiderea evenimentului.

Din cadrul Asociației Stea, Cristina Bala a mai punctat importanța pe care o are educația și munca de echipă pentru a face schimbări mărețe ÎMPREUNĂ!

2 august 1944: Să păstrăm memoria vie!

Acest proiect beneficiază de un grant în valoare de 49792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program.

Organizatori: Asociatia Stea și Direcția de Asistență Socială Satu Mare Granturile SEE si norvegiene

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala - FRDS

Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor

EEA and Norway Grants

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!

 
Politica de Cookie