20 Noiembrie - Ziua Internațională a Drepturilor Copilului
La 20 noiembrie, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, sărbătorim Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adresat ţărilor din întreaga lume (Rezoluţia 836, IX) rugămintea de a organiza, începând cu 1956, un eveniment anual, intitulat Ziua universală a copiilor, o zi dedicată copiilor din întreaga lume, o zi prin care drepturile copiilor să fie promovate şi sărbătorite. Cinci ani mai târziu, la 20 noiembrie 1959, Adunarea Generală a ONU adopta Declaraţia pentru Drepturile Copiilor, care defineşte drepturile copilului la protecţie, educaţie, îngrijire a sănătăţii, adăpost şi o alimentaţie potrivită. La aceeaşi dată, în 1989, Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenţia pentru Drepturile Copiilor. Dincolo de conotațiile istorice, această zi este un moment ce oferă fiecăruia dintre noi un punct inspirat pentru a pleda, promova şi celebra drepturile copiilor, traducându-se în dialoguri şi acţiuni care vor construi o lume mai bună pentru copii.

Indiferent de vârstă, de țara și mediul de origine, copiii fac lumea un loc mai bun și ajung să ne inspire în fiecare zi. Copiii depind de noi pentru a-și putea construi limite sănătoase ale integrității fizice, emoționale și intelectuale. Copiii de astazi sunt cei care vor decide cursul lumii de mâine, iar faptele noastre servesc drept modele comportamentale. De la felul în care îi tratăm pe cei mai vulnerabili, pâna la modul în care alegem să ne exprimăm nemulțumirea, cei mici preiau și perpetuează ceea ce învață de la adulți. Ceea ce semănăm este ceea ce vom culege în viitor.

Pentru că rolul nostru e acela de a-i ajuta pe copii să se dezvolte armonios, la Centrul Multifuncțional Alter Ego, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului s-a sărbătorit prin jocuri, vizionarea de fime tematice, discuții cu specialiștii invitați.

 
Politica de Cookie