Caravana de sănătate - Crucea Roșie Română
Societatea Națională de Cruce Roșie din România rămâne fermă în angajamentul său de a oferi un #viitorsănătos și a lansat astăzi proiectul Caravana de Sănătate. Acesta are drept obiectiv promovarea sănătății în comunități vulnerabile și este implementat în parteneriat cu Crucea Roșie Franceză. Inițiativa oferă acces gratuit la servicii medicale pentru cetățenii ucraineni stabiliți în țara noastră, dar și pentru cetățenii români care locuiesc în zone izolate.

CARAVANA DE SĂNĂTATE

Șase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor ajunge în 14 județe din România și vor asigura consultații medicale direct în comunitate, oferind astfel șansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol. În funcție de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române vor evalua starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și vor oferi consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări.

Zona de implementare: Botoșani, Brașov, București, Cluj, Constanța, Călărași, Galați, Iași, Maramureș, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Tulcea, Vaslui.

Luni, 11 septembrie, Caravana de Sănătate a poposit și la Centrul de Zi pentru Vârstnici, centru aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Satu Mare. Mulțumim, pe această cale, echipei de la Crucea Roșie Satu Mare care a acordat asistență de specialitate beneficiarilor centrului.

 
Politica de Cookie