DAS Satu Mare, reprezentată la Sibiu la evenimentul ROMACT “Probleme și posibile soluții în domeniul asistenței sociale, pentru grupuri vulnerabile”
Evenimentul aduce împreună autorități ale administrație publice locale și naționale, furnizori de servicii sociale din sectorul public sau privat și ONG-uri cu experiență în derularea unor proiecte/activități în sprijinul persoanelor fără adăpost, a persoanelor dependente de consumul de droguri sau alcool și a victimelor traficului de persoane

Timp de două zile, în cadrul Programului ROMACT - România, în Sibiu are loc evenimentul intitulat “Probleme și posibile soluții în domeniul asistenței sociale, pentru grupuri vulnerabile”. 


Organizat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, evenimentul 
aduce împreună autorități ale administrație publice locale și naționale, furnizori de servicii sociale din sectorul public sau privat și ONG-uri cu experiență în derularea unor proiecte/activități în sprijinul persoanelor fără adăpost, a persoanelor dependente de consumul de droguri sau alcool și a victimelor traficului de persoane. Direcția de Asistență Socială Satu Mare este reprezentată la Sibiu de directorul executiv Balaj Adrian.


Joi, 23 martie 2023, agenda de lucru cuprinde trei sesiuni. Prima sesiune este dedicată perspectivei autorităților naționale, participând reprezentanți din partea Ministerului Muncii, Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba, Agenția Națională Antidrog – Centrul de prevenire, evaluare și consiliere Antidrog Sibiu și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității Organizate Sibiu. În a doua sesiune de lucru se expun problemele autorităților regionale și locale, iar în a treia sesiune posibile soluții și oportunități de finanțare – cadru legislativ, colaborări intersectoriale, finanțări disponibile.

 

Cea de-a doua zi a evenimentului are la rândul ei o agendă plină, de la prezentarea de bune practici din partea societății civile la identificarea nevoilor concrete de sprijin pentru localitățile din Programul ROMACT, modalități de lucru și acțiuni viitoare.
    
 

 
Politica de Cookie