DSP și Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare au organizat o acțiune de depistare activă a tuberculozei la Centrul de zi pentru vârstnici
Încă din momentul în care și-a deschis porțile Centrul de zi pentru vârstnici de pe Aleea Jiului, colectivul a avut în vedere ca pe lângă programele zilnice de socializare, să asigure și monitorizarea regulată a stării de sănătate a beneficiarilor.

Timp de două zile, 62 de seniori, beneficiari ai serviciilor oferite de Centrul de zi pentru vârstnici, instituție din subordinea Direcției de Asistență Socială Satu Mare, au participat la o acțiune de depistare activă a tuberculozei derulată de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare și Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare. 


Încă din momentul în care și-a deschis porțile Centrul de zi pentru vârstnici de pe Aleea Jiului, colectivul a avut în vedere ca pe lângă programele zilnice de socializare, să asigure și monitorizarea regulată a stării de sănătate a beneficiarilor. În acest scop, la centru se organizează o gamă variată de activități și evenimente care au rolul de a promova un stil de viață sănătos ce să ducă la prevenirea apariției bolilor și, desigur, la menținerea unei stări bune de sănătate  chiar și la vârste înaintate.
Seniorii au conștientizat importanța prevenirii bolilor și au grijă de sănătatea lor.

 

La sediul Centrului de zi pentru vârstnici, săptămâna aceasta a fost organizată o acțiune de screening TB. Beneficiarii s-au întâlnit cu o echipă formată din medici, asistenți și registratori medicali din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare și Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare. Specialiștii i-au implicat pe vârstnici în acțiunea de depistare activă a tuberculoze, rolul acestei acțiuni fiind acela de identificare precoce a cazurilor posibile de tuberculoză pentru ca, în cazul unei identificări să fie făcută direcționarea persoanelor depistate pozitiv către Spitalul TBC pentru realizarea diagnosticului de certitudine și asigurarea tratamentului adecvat. 

 

Acțiunea de depistare activă a tuberculozei se desfășoară în cadrul Programului 1762 ROU-T-MoH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, un program derulat de Ministerul Sănătății și Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Turberculozei și Malariei. La nivelul județului Satu Mare, acțiunea se desfășoară prin Direcția de Sănătate Publică Satu Mare și Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare. 
 

 
Politica de Cookie