A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóságot díjazták Bukarestben
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság alárendeltségébe tartozó, a Jiului sétány 64. szám alatt működő idősek nappali központját az idősgondozás területén a jó gyakorlatokat nyújtó romániai intézmények közé sorolták.

A Munkaügyi és Társadalomvédelmi Minisztérium „Jó gyakorlatok az idős személyek szociális ellátása terén” címmel hirdetett versenyt az idősgondozás területén ellátást nyújtó romániai állami és magánintézmények között. 

A díjátadó gálát december 14-én, szerdán rendezték meg a Bukaresti Egyetem Szociológia és Szociálismunkás-képző karának aulájában. A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóságot a fővárosban díjazták, az igazgatóság alárendeltségébe tartozó, a Jiului sétány 64. szám alatt működő idősek nappali központját az idősgondozás területén a jó gyakorlatokat nyújtó romániai intézmények közé sorolták.

A díjat az idősgondozás területén alkalmazott jó gyakorlatokért ítélte oda a Munkaügyi és Társadalomvédelmi Minisztérium, a versenyt a szaktárca a Világbankkal és a Romániai Szociális Munkások Országos Kollégiumával közösen szervezte.

„Az idősek, nagyszüleink fontos szerepet töltenek be az életünkben és tudatában vagyunk annak, hogy elengedhetetlen, hogy bevonjuk őket a társadalmi életbe. Természetesen a lakosság ezen szegmensének életszínvonalát javító módszereket és stratégiákat célzó közpolitikákban az idősekre folyamatosan figyelünk. Helyi közintézményként állandó párbeszédre törekszünk az idősekkel, mert az általuk küldött üzenet lényeges. Jól megfigyelhettem, hogy az idősek nappali központja, az általa biztosított szolgáltatások révén milyen nagy előnyökkel jár Szatmárnémetiben. Az ilyen nappali központok az idős emberek bevonását jelentik mindabban, ami aktív életet jelent. A nagyszüleinktől alapvetően és végülis  életre szóló információkat, tanácsokat kapunk, ezek értékes dolgok, amelyek gyakorlatilag a segítségünkre vannak abban, amit csinálunk” — nyilatkozta Adrian Balaj, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság vezetője a bukaresti díjátadón.

Szatmárnémeti két díjat kapott ma Bukarestben, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet alárendeltségében működő Szent Jakab Idősnapközit is a jó gyakorlatokat nyújtó romániai intézmények közé sorolták.

 
Cookie