PÂNĂ ÎN 20 FEBRUARIE SE POATE SOLICITA AJUTORUL LA ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI PE 2 LUNI DIN SEZONUL RECE
Cererile și declarațiile pe propria răspundere sunt disponibile la sediul Direcției de Asistență Socială, strada Ilișești nr. 4, sau pe pagina de internet www.dassatumare.ro.

Sătmărenii pot solicita în continuare la Direcția de Asistență Socială Satu Mare acordarea ajutorului la încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie pentru două luni din sezonul rece 2023/2024. Persoanele care solicită acest ajutor până în 20 februarie vor putea primi sprijinul financiar pe lunile februarie și martie 2024.

 

Au solicitat această formă de sprijin financiar pe întreg sezonul rece 823 de sătmăreni, alți 39 au cerut ajutor la încălzirea locuinței pe patru luni din sezonul rece, iar opt sătmăreni au solicitat ajutor la încălzire pe trei luni.

 

Cererile și declarațiile pe propria răspundere sunt disponibile la sediul Direcției de Asistență Socială, strada Ilișești nr. 4, sau pe pagina de internet www.dassatumare.ro. Documentele se preiau de luni până joi, în intervalul orar 08.30 – 15.00, la sediul Direcției de Asistență Socială. 


Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pe perioada sezonului rece, respectiv perioada de 5 luni cuprinsă între data de 1 noiembrie a anului trecut și până la data de 31 martie a anului curent, pentru încălzirea locuinței și pentru un singur sistem de încălzire utilizat și anume: cu gaze naturale, cu  energie electrică sau cu combustibili solizi/petrolieri/(lemne). Suplimentul pentru energie se acordă lunar pe tot parcursul anului și inclusiv pe perioada sezonului rece, pentru iluminatul locuinței și susținerea facilităților de gătit și se acordă cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.


Pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței persoanele singure a căror venit net lunar realizat în luna anterioară depunerii cererii nu depășește suma de 2.053 lei, precum și familiile a căror venit net lunar/membru de familie realizat în luna anterioară depunerii cererii nu depășește suma de 1.386 lei. 


Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0261-714195 – Birou Beneficii Sociale.
 

Documente
Politica de Cookie