Prezentarea Planului de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Local al Municipiului Satu Mare pentru anul 2022
Directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Balaj, a prezentat o sinteză a documentului, începând cu prezentarea instituției care are șase servicii sociale, patru centre de zi din care două pentru copii, unul pentru persoane fără adăpost și unul pentru vârstnici, un centru social de urgență pentru adulți o echipă mobilă care identifică toate cazurile sociale și găsește soluții prompte.

Luni, 10 ianuarie 2022, la Centrul Tehnologic, de Inovare și Afaceri Satu Mare a avut loc ședința de prezentare a Planului de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Local al Municipiului Satu Mare pentru anul 2022. 
  

La evenimentul organizat de Direcția de Asistență Socială au participat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, consilierul local Maurer Robert, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, Mariana Dragoș, în calitate de reprezentant al furnizorului de servicii sociale la nivel de județ Satu Mare și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai asociațiilor, fundațiilor și organizațiilor nonguvernamentale care activează pe scena asistenței sociale din municipiul reședință de județ. 
    

În deschiderea întâlnirii, primarul municipiului, Kereskényi Gábor, le-a mulțumit tuturor actorilor din domeniul social care își desfășoară activitatea în municipiu pentru că și în 2021 au fost alături de Primăria Satu Mare care prin Direcția de Asistență Socială depune eforturi pentru soluționarea problemelor, identificarea cazurilor sociale și a celor mai bune răspunsuri la necazurile oamenilor. Primarul Kereskényi Gábor își dorește ca acest parteneriat al autorității publice locale cu asociațiile, fundațiile, ONG-urile să continue și în 2022, relațiile să se adapteze noilor provocări: “Suntem o familie ce trebuie să aibă în vedere nevoile specifice ale nevoiașilor”. 
    

Directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Balaj, a prezentat o sinteză a documentului, începând cu prezentarea instituției care are șase servicii sociale, patru centre de zi din care două pentru copii, unul pentru persoane fără adăpost și unul pentru vârstnici, un centru social de urgență pentru adulți o echipă mobilă care identifică toate cazurile sociale și găsește soluții prompte. Potrivit directorului DAS Satu Mare, dacă în 2021 instituția pe care o reprezintă nu avea servicii propuse a se înființa, în anul 2022 DAS Satu Mare își dorește înființarea unui centru de zi și de consiliere în Cartierul Sătmărel , depunând în acest sens un proiect cu Asociația Stea Satu Mare, proiect legat de mobilitate pentru sănătate și educație și care vizează activități de alfabetizare, de educație parentală. Directorul Adrian Balaj a mai amintit de un posibil proiect în parteneriat cu Fundația Hans Lindner, respectiv înființarea unui centru de zi pentru vârstnici pe strada Parcului din Satu Mare, asemănător cu centrul care funcționează cu succes pe Aleea Jiului. Direcția de Asistență Socială Satu Mare are contractate 17 servicii sociale, de la centre de zi pentru copii la îngrijire la domiciliu și servicii rezidențiale pentru persoane cu dizabilități. Bugetul estimat al prohramului este de 1,9 milioane lei. 
    

Un alt aspect amintit de directorul DAS Satu Mare la întâlnirea de luni a fost că se lucrează la introducerea datelor beneficiarilor de servicii sociale pentru programul unei baze de date care va conduce la evitarea suprapunerii de servicii și la depunerea unor proiecte cu finanțare europeană pe viitor. “Plaja de servicii sociale este vastă în municipiul Satu Mare, iar în această ordine de idei, invit ONG-urile, asociațiile, fundațiile să nu se suprapună, în sensul în care există o mare oportunitate de înființare de servicii sociale noi”.
    

Directoarea DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș, în calitate de reprezentant al furnizorului de servicii sociale la nivel de județ Satu Mare, a punctat la rândul său importanța parteneriatului cu ONG-urile, asociațiile și fundațiile care activează în municipiu și în județ. 
  

Au fost prezenți și au discutat despre planuri pentru 2022 reprezentanți au următoarelor fundații și asociații: “Liniștea bunicilor”, “Iubim viața”, “Sfântul Gabriel”, “Sfântul Vicențiu”, “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”, “Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare”, Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația Hans Lindner, Fundația Maurer, Asociația Stea. 


 

 
Politica de Cookie