9 orvos és 46 ápoló nyújt állandó orvosi segítséget a szatmárnémeti óvodákban és iskolákban
Az egészségmegőrzés népszerűsítése az iskolaorvosi rendelőkben dolgozó egészségügyi személyzet minden tevékenységében jelen van.

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság alárendeltségébe tartozó Szatmárnémeti Szociális Egészségügyi Központon keresztül a megyei jogú város óvodáskorú gyerekei és tanulói állandó orvosi ellátásban részesülnek, amíg a tanintézményben tartózkodnak.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal folyamatos erőfeszítéseket tesz az iskolaorvosi rendelők felszerelésére és az ellátás minőségének javítása érdekében. Jelenleg a 9 orvosi rendelőben 9 orvos és 46 ápoló látja el az óvodákban az összes óvodáskorú gyermeket és végzi el az egészségügyi szűrővizsgálatot az adott korosztály (I., IV., VIII. és XII. osztály, illetve a szakiskolák és a szakmunkásképzők utolsó évfolyama) körében.

Ugyanakkor az elmúlt években a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóságon keresztül speciális felszereléseket biztosított, és három fogorvosi rendelőt helyezett üzembe, ahol három fogorvos nyújt fogászati kezelést.

Az egészségmegőrzés népszerűsítése az iskolaorvosi rendelőkben dolgozó egészségügyi személyzet minden tevékenységében jelen van. Minden időszakos egészségügyi vizsgálat, minden járványügyi szűrés, valamint az akut betegségek esetén tartott konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy az egészségügyi személyzet a tanulókkal, tanárokkal és szülőkkel a betegségek megelőzését szolgáló intézkedésekről beszélgessen.

A tanév során az egészségügyi dolgozók olyan tevékenységeket végeznek, amelyek a táplálkozási ismeretek és higiéniai szokások fejlesztésére irányulnak, illetve a dohányzás és az alkoholfogyasztás következményeire, valamint a technológiai függősség és a korai szexuális élet negatív következményeire hívják fel a diákok figyelmét.

 Az iskolai orvosi rendelők és fogorvosi rendelők felszerelését, a fogyóeszközöket és a közüzemi költségeket a városkasszából fedezik.

Az iskolai rendelők teljes listája, a tanintézmények címe és nyitva tartási ideje a lentebbi dokumentumban érhető el.

Dokumentumok
Cookie