Egy fedél nélkül maradt idős asszonynak segítettek a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság munkatársai
Egy másik bejelentés november 2-án, szerdán este érkezett, Mirela F. azt jelezte, hogy egy 70-es éveiben járó nő a szabad ég alatt él egy belvárosi ház teraszán.

Javában tart az ősz és hamarosan belépünk a tél első hónapjába, természetes, hogy aggódunk azokért az embertársainkért, akiknek nincs tető a fejük felett.

Együtt Szatmárnémetiért! tesszük. Mariana T.-nek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz intézett online bejelentése nyomán a 17-es lakónegyed kijáratánál egy kis járműben élő Tiberiu B. megfelelő tanácsadás után a hajléktalanszállón kapott menedéket, itt biztosnágban, jó körülmények között van, amíg szociális lakásba nem költözik.

Egy másik bejelentés november 2-án, szerdán este érkezett, Mirela F. azt jelezte, hogy egy 70-es éveiben járó nő a szabad ég alatt él egy belvárosi ház teraszán. A mobilcsapat azonnal reagált a bejelentésre, megkereste G. Ágnest, aki nem fogadta el a felajánlott lehetőséget, nem volt hajlandó a Felnőttek Sürgősségi Szociális Központjába, az éjjeli menedékhelyre menni. A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság szakembereinek sikerült felvenni a kapcsolatot a hölgy Németországban élő unokahúgával, aki elmondta, hogy segítene és ápolni szeretné nagynénjét, de nem tudja elvinni, mert az idős hölgynek nincs személyi igazolványa. A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság elindította a személyi igazolvány igénylésének procedúráját, így az idős hölgy hamarosan méltó életet élhet majd Németországban a rokonainál.

Köszönjük mindenkinek, aki segít nekünk a szociális esetek azonosításában. Ugyanakkor arra kérjük a szatmáriakat, hogy támogassanak minket, és jelentsék az általuk ismert súlyos helyzeteket. Ennek érdekében múlt hónap óta működik a www.impreunasm.ro online platform, amely központosítja a szociális területen felmerülő igényeket, kéréseket, ajánlatokat és közérdekű információkat.

A 0748109853-as segélyvonalon is kapcsolatba léphet velünk, ha segítségre van szüksége, ha ismer valakit, aki segítségre szorul, illetve önkéntesként szeretne bekapcsolódni a szociális akciókba.

 
Cookie