A szociális-szakmai tanácsadási programban való részvétel és a munkaközvetítő cégek támogatása révén a hajléktalanszálló öt kedvezményezettje Németországban állt munkába
A Felnőttek Sürgősségi Szociális Központja folyamatosan tartja a kapcsolatot a kedvezményezettekkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jó és biztosnágos helyen vannak.

Az éjjeli menedékhely megalapítása óta a hangsúlyt arra helyezték, hogy olyan szociális szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek a lehető leghasznosabbak az ellátottak számára. A szociális szakmai tanácsadási program egyik legfrissebb eredménye, hogy a napokban a hajléktalanszálló öt munkaképes kedvezményezettje új életszakaszba lépett. Állásközvetítő cégek segítségével most egy külföldi vállalatnál dolgoznak. Ez egy németországi futárcég, ahol az öt szatmári személy rakománykezelőként dolgozik.

A Felnőttek Sürgősségi Szociális Központja folyamatosan tartja a kapcsolatot a kedvezményezettekkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jó és biztonságos helyen vannak. Ez az eset is jól mutatja, hogy egy kis támogatással és közös erőfesítéssel jobbra fordíthatjuk a körülöttünk élők sorsát.

A Felnőttek Sürgősségi Szociális Központjában — éjjeli menedékhely — szakmai tanácsadást nyújtanak (támogatás az álláskeresésben, az önéletrajzírás, szándéknyilatkozat megfogalmazásához stb.); különböző intézményeken keresztül szakmai átképzési programokat és szakképző tanfolyamokat biztosítanak az ellátottak számára a munkavállalás érdekében; támogatást nyújtanak a személyazonossági okmányok, különböző szociális jogok megszerzéséhez, a háziorvosi nyilvántartásba vételhez.

Ugyanakkor oktatási-információs programokat szerveznek az egészségmegőrzés érdekében; készségfejlesztő, kommunikációs és kapcsolati készségeket fejlesztő programokat, valamint olyan tevékenységeket is tartanak számukra, amelyek a társadalmi reintegráció érdekében motiválják a kedvezményezetteket a változásra, a nehéz helyzetük leküzdésére.

 
Cookie