Egy kis járműben élt, szociális lakásba költözik az idős férfi
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közvetlen tájékoztatásával azonnali beavatkozás történt. Arra kérjük önöket, hogy támogassák a szociális területen végzett munkánkat azzal, hogy tájékoztatnak bennünket az önök által észlelt súlyos helyzetekről.

Miután Mariana T. a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnál online bejelentést tett egy idős emberről, aki egy ablak nélküli kis járműben lakott Szatmárnémetiben, a 17-es lakónegyed kijáratánál, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság bevetési csapata a helyszínre ment, hogy azonosítsa az esetet.

A Mariana T. által bejelentett helyzet megerősítést nyert, az idős férfi, Tiberiu B. valóban rossz körülmények között élt az adott helyszínen. A mobilcsapat tanácsadást ajánlott és az idős férfi beleegyezett, hogy rövid időre a Felnőttek Sürgősségi Szociális Központjába — a hajléktalanszállóba költözzön. Mindössze rövid időre kell itt meghúznia magát, mert a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság szociális- és szükséglakások osztályának adatai szerint Tiberiu B. szerepel a szociális lakásra jogosult személyek listáján, és rövid időn belül beköltözhet egy bérlakásba, lesz fedél a feje felett és nyugodtan élhet.

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság ezúton is köszöni Mariana T. bejelentését. A helyi hatóságok, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közvetlen tájékoztatásával azonnali beavatkozás történt. Arra kérjük önöket, hogy támogassák a szociális területen végzett munkánkat azzal, hogy tájékoztatnak bennünket az önök által észlelt súlyos helyzetekről.

Az ilyen eseteket a www.impreunasm.ro platformon lehet bejelenteni, amelyet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság az állami szféra–magánszektor–civil szervezetek és állampolgárok közötti együttműködési rendszerként hozott létre és amelyen keresztül központosított segítséget kívánunk nyújtani minden kiszolgáltatott helyzetben lévő embernek, valamint támogatni kívánjuk azokat a cégeket, amelyek részt kívánnak venni jótékonységi akciókban. A 0748109853-as segélyvonalon is kapcsolatba léphet velünk, ha szociális beavatkozást igénylő eseteket szeretne bejelenteni.

 
Cookie