Éjszakai őrjáratra indulnak, hogy a hajléktalanoknak segítsenek
Mivel a meteorológiai szolgálat előrejelzése fagyos éjszakákat és alacsony nappali hőmérsékletet mutat, a közös csapat minden éjszaka útnak indul, hogy felkutassa és segítséget ajánljon a hajlék nélküli lévő embereknek.

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság, a Helyi Rendőrség és a Máltai Szeretetszolgálat közös csapata a hajléktalanok megsegítése érdekében ma estétől éjszakai őrjáratra indul. Tíz egymást követő éjszakán át a hajlék nélkül élő emberek felkutatására indul a csapat. Azoknak, akiket nem tudnak meggyőzni arról, hogy vonuljanak be az éjszaki menedékhelyre, meleg teát és takarókat adnak, hogy segítsenek átvészelni a fagyos éjszakákat.

 

A két közintézmény és a Máltai Szeretetszolgálat közötti együttműködés hosszú évekre nyúlik vissza, valahányszor szükséges, a szakemberek összefognak a közösség érdekében. Mivel a meteorológiai szolgálat előrejelzése fagyos éjszakákat és alacsony nappali hőmérsékletet mutat, a közös csapat minden éjszaka útnak indul, hogy felkutassa és segítséget ajánljon a hajlék nélküli lévő embereknek. A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság szakemberei felajánlják a hajléktalanszálló által nyújtott szolgáltatást, a Helyi Rendőrség szükség esetén biztosítja a személyek beszállítását az éjszakai menedékre, míg a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei meleg teát és takarót biztosítanak a fedél nélkül élőknek.


Amennyiben tudomásuk van hajléktalan személyekről, kérjük értesítsék a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóságot. Ezekről az esetekről a 0751–200.703-as telefonszámon tegyenek bejelentést, hogy a hajléktalanszálló mobilcsapata azonnal beavatkozhasson.
 

 
Cookie