Ziua internațională a persoanelor fără adăpost, marcată la Centrul Social de Urgență pentru Adulți
"Cu suportul susținut al întregului colectiv, beneficiarii noștri învață ce au de făcut pentru a deprinde un stil de viață independent. Avem an de an beneficiari care își găsesc un loc de muncă, unii aici, în Satu Mare, alții chiar în străinătate. Faptul că oamenii fără adăpost își găsesc drumul în viață, se reintegrează profesional și social, reprezintă pentru noi, cei care muncim în domeniul asistenței sociale, cea mai mare împlinire profesională. Simțim că reușim să ne punem amprenta în a schimba destine”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Balaj, cu prilejul activităților organizate de Ziua internațională a persoanelor fără adăpost – 10 octombrie 2022

În fiecare an, în 10 octombrie, printr-o serie de activități este marcată Ziua internațională a persoanelor fără adăpost. Prin toate acțiunile, evenimentele și manifestările, organizatorii își doresc să tragă un semnal de alarmă asupra acestei categorii defavorizate.

 

Direcția de Asistență Socială Satu Mare derulează periodic campanii de informare cu privire la problematica persoanelor fără un acoperiș deasupra capului și informează comunitatea despre activitățile de la Adăpost și reușitele beneficiarilor care sunt, de altfel, oameni ca noi. 


“Din păcate, oamenii fără adăpost sunt percepuți de foarte multe ori ca oameni care au un aspect neîngrijit, oameni care nu au nimic și tendința unor semeni este de a se îndepărta cât mai mult de ei. Ceea ce ne dorim să transmitem este că beneficiarii noștri de la Centrul Social de Urgență pentru Adulți, cunoscut ca Adăpost de noapte, sunt oameni ca noi. Cu suportul susținut al întregului colectiv, beneficiarii noștri învață ce au de făcut pentru a deprinde un stil de viață independent. Avem rezultate în acest sens. Avem an de an beneficiari care își găsesc un loc de muncă, unii aici, în Satu Mare, alții chiar în străinătate. Faptul că oamenii fără adăpost își găsesc drumul în viață, se reintegrează profesional și social, reprezintă pentru noi, cei care muncim în domeniul asistenței sociale, cea mai mare împlinire profesională. Simțim că reușim să ne punem amprenta în a schimba destine”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Balaj, cu prilejul activităților organizate de Ziua internațională a persoanelor fără adăpost – 10 octombrie 2022.

 

Așadar, azi la Adăpostul de noapte, beneficiarii alături de personal și de reprezentantul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, directorul executiv Adrian Balaj, au marcat Ziua internațională a persoanelor fără adăpost printr-o serie de activități. Împreună, beneficiari și angajați, au pregătit un gulaș care a ieșit minunat. Pentru atmosfera plăcută îi mulțumim interpretului Cristian Tarța și formației sale. Ne-a asigurat cadrul muzical perfect pentru a sărbători.

În final a intrat mult așteptatul tort, care la rândul său a fost pe măsura așteptărilor. 
 

 
Politica de Cookie