Beneficiarii Adăpostului de noapte, sprijiniți și consiliați în funcție de nevoile identificate de specialiști
Principala modalitate de intervenție pentru a ajuta persoana fără adăpost să iasă din impas este consilierea acesteia, pe lângă, desigur, sprijinirea ei în asigurarea acoperirii nevoilor de bază, alimentare, de igienă și așa mai departe. Persoanele fără adăpost beneficiază de consiliere socială, profesională, psihologică. 

Oamenii fără adăpost sunt oameni ca noi, unii dintre ei părinți, alții bunici, unchi sau mătuși. Sunt oameni care la un moment dat în viață, din anumite cauze și motive, au ajuns fără un acoperiș deasupra capului, au ajuns pe străzi, sub cerul liber. 

 

Majoritatea ajung la Centrul Social de Urgență pentru Adulți fără un gram de speranță pentru o viață mai bună, doar cu gândul că vor mai supraviețui cumva, cu ajutorul cuiva. Aici intervin specialiștii, colectivul de la Adăpostul de noapte. Principala modalitate de intervenție pentru a ajuta persoana fără adăpost să iasă din impas este consilierea acesteia, pe lângă, desigur, sprijinirea ei în asigurarea acoperirii nevoilor de bază, alimentare, de igienă și așa mai departe. Persoanele fără adăpost beneficiază de consiliere socială, profesională, psihologică. 

 

Săptămâna aceasta, potrivit reprezentantului Adăpostului de noapte Satu Mare, Nicolae Creț, specialiștii centrului au oferit consiliere și sprijin beneficiarilor pe mai multe tipuri de nevoi. Astfel, două persoane au fost informate cu privire la demersurile necesare pentru obţinerea unor drepturi precum indemnizaţia de handicap, respectiv venitul minim garantat.

 

O altă persoană a fost însoţită pentru obţinerea unui card bancar și transferul pensiei în cont, iar două persoane au fost însoţite pentru refacerea actelor de identitate. S-au ridicat reţete medicale pentru mai mulţi beneficiari, de la medicul specialist, iar o persoană a fost sprijinită pentru a-și utila locuinţa socială care i-a fost repartizată recent.
 

 
Politica de Cookie