Directorul DAS Satu Mare participă la prima Conferință a Întreprinderilor Sociale de Inserție din România
Conferința are ca temă “Integrarea pe piața muncii a lucrătorilor defavorizați - rolul politicilor și practicilor europene de economie socială”, fiind organizată sub patronajul Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

În perioada 12-13 septembrie 2022 au loc la București Zilele inserției socio-profesionale prin economia socială. În 12 septembrie 2022 a avut lor un atelier de lucru cu titlul “Metode și metodologii din întreprinderile sociale”, în organizarea Atelierelor Fără Frontiere pentru regiunea București.


Directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare – Adrian Balaj – participă la Zilele inserției socio-profesionale prin economia socială, la invitația Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. În 13 septembrie 2022, reprezentantul DAS a luat parte la Conferința dedicată Întreprinderilor Sociale de Inserție din România, la Palatul Parlamentului în București. 


Conferința are ca temă “Integrarea pe piața muncii a lucrătorilor defavorizați - rolul politicilor și practicilor europene de economie socială”, fiind organizată sub patronajul Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. Evenimentul marchează prima Conferință a Întreprinderilor Sociale de Inserție din România.


Pe parcursul zilei sunt abordate provocările actuale de pe piața muncii din România și din Europa pentru lucrătorii defavorizați și rolul pe care economia socială îl poate juca în îmbunătățirea perspectivelor de angajare pentru persoanele cele mai îndepărtate de piața muncii.

Toate aceste abordări au la bază faptul că una dintre cele mai eficiente strategii utilizate în majoritatea țărilor europene pentru a integra persoanele inactive sunt întreprinderile sociale de inserție. Sunt discutate provocările actuale, măsurile active de ocupare a forței de muncă pentru lucrătorii defavorizați și se are în vedere sensibilizarea și diseminarea practicilor și politicilor europene, promovând în același timp valoarea adăugată a Planului european de acțiune pentru economie socială în rândul factorilor de decizie din România.


În deschiderea conferinței au luat cuvântul și au făcut remarci introductive Nicolas Schmit - Comisar european responsabil pentru locuri de muncă și drepturi; Adrian Solomon, Președinte Comisia pentru muncă și protecție socială, Parlamentul României; Marius Budăi, Ministrul muncii și solidarităţii sociale; Victor Meseguer Sánchez, Director Social Economy Europe și Patrizia Bussi – Director ENSIE Director, Vice-Președinte Social Economy Europe. Au fost programate informări privind instrumentele europene și cadrele pentru întreprinderile sociale și de inserție, sesiuni plenare, prezentări din partea mai multor sectoare ale întreprinderilor sociale de inserție din Franța și Spania. Totodată a fost lansat Observatorul Inserției.  


 

 
Politica de Cookie