O bătrânică fără un acoperiș deasupra capului, consiliată și sprijinită de echipa mobilă de intervenție a Direcției de Asistență Socială
O altă sesizare a venit în cursul serii de miercuri, 2 noiembrie 2022, din partea sătmărencei Mirela F., care anunța cazul unei femei în vârstă de aproximativ 70 de ani care trăiește sub cerul liber pe terasa unei case din centrul orașului.

În perioada următoare, toamna își va intra în drepturi, iar în scurt timp intrăm în prima lună de iarnă. E firesc să ne facem griji pentru semenii noștri care nu au un acoperiș deasupra capului. 
    

Suntem Împreună pentru Satu Mare! În urma sesizării venite în mediul online la Primăria Municipiului Satu Mare, sesizare a doamnei Mariana T., bătrânelul Tiberiu B., care trăia într-o mică rulotă la ieșirea din Cartierul Micro 17, a fost consiliat și se află la ora actuală în loc sigur, în condiții bune, la Adăpostul de noapte, până ce se va muta într-o locuință socială. 
    

O altă sesizare a venit în cursul serii de miercuri, 2 noiembrie 2022, din partea sătmărencei Mirela F., care anunța cazul unei femei în vârstă de aproximativ 70 de ani care trăiește sub cerul liber pe terasa unei case din centrul orașului. Echipa mobilă a intervenit imediat la sesizare și a consiliat-o pe doamna Agneta G., care a refuzat să meargă la Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte. Specialiștii Direcției de Asistență Socială Satu Mare au reușit să ia legătura cu o nepoată a doamnei, care trăiește în Germania, și care a declarat că își dorește să o ajute și să o îngrijească pe mătușa sa, doar că nu poate să o ducă la dânsa din cauză că bătrânica nu are un act de identitate. Direcția de Asistență Socială a demarat procesul necesar sprijinirii doamnei Agneta în obținerea actului de identitate, astfel că în scurt timp aceasta se va putea bucura de un trai decent, în Germania, la rudeniile sale. 
    

Le mulțumim tuturor celor care ne ajută în identificarea cazurilor sociale. Totodată, rugăm sătmărenii să ne fie alături și să sesizeze situațiile grave pe care le cunosc. În acest sens, încă de luna trecută e funcțională platforma online www.impreunasm.ro care centralizează necesitățile, cererile, ofertele și informațiile de interes public în domeniul social. De asemenea, ne puteți contacta la linia de ajutor 0748109853 în cazul în care aveți nevoie de ajutor, cunoașteți pe cineva care are nevoie de ajutor sau doriți să vă implicați ca voluntar în acțiuni sociale. 
 

 
Politica de Cookie