A DSP és a tbc-kórház szakemberei tuberkulózis szűrési akciót tartottak az idősek nappali központjában
A Jiului sétányon működő idősklub csapata a létesítmény megnyitása óta figyel arra is, hogy a napi szociális programokon túlmenően az ellátottak rendszeres egészségügyi állapotfelmérését is biztosítsa.

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság alárendeltségében működő idősek nappali központjțnak kedvezményezettjei, két nap alatt összesen 62 személy vett részt a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a szatmárnémeti tbc-kórház által végzett tuberkulózis-szűrésen.

A Jiului sétányon működő idősklub csapata a létesítmény megnyitása óta figyel arra is, hogy a napi szociális programokon túlmenően az ellátottak rendszeres egészségügyi állapotfelmérését is biztosítsa. Ennek érdekében a központban számos tevékenységet és eseményt szerveznek az egészséges életmód népszerűsítésére, amely segít megelőzni a betegségek kialakulását, és természetesen idős korban is megőrizni az egészséget.

Az idősek tisztában vannak a betegségmegelőzés fontosságával, és vigyáznak az egészségükre. A héten tbc-szűrést szerveztek az idősek nappali központjában. A kedvezményezettek találkoztak a közegészségügyi igazgatóság és a tüdőgondozó orvosokból, ápolókból és szakorvosokból álló csapatával. A szakemberek bevonták az időseket a tbc-szűrési akcióba, amelynek szerepe a lehetséges tbc-s esetek korai felismerése, hogy azonosítás esetén a pozitívnak talált személyeket a tbc-kórházba lehessen irányítani a biztos diagnózis és a megfelelő kezelés érdekében.

A tbc-szűrési akciót az 1762 ROU-T-MoH program keretében hajtják végre az Egészségügyi Minisztérium és az AIDS, a tuberkulózis és a malária elleni küzdelem  globális alapja által működtetett, „A romániai egészségügyi rendszer kihívásainak kezelése a tbc elleni küzdelemben” című program keretében. Szatmár megyében az akciót a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a szatmárnémeti tbc-kórház végzi.

 
Cookie