Centrul Social de Urgență pentru Adulți - Adăpost de noapte
Împreună cu cms. șef Camelia Iacob din cadrul CPECA Satu Mare, a fost abordat cu beneficiarii noștri dificilul subiect al dependențelor.

Dependența de jocuri de noroc reprezintă nevoia incontrolabilă de a manifesta acest comportament, în ciuda efectelor negative resimțite. Netratată, aceasta poate afecta semnificativ situația financiară, relațiile cu ceilalți, precum și alte aspecte ale vieții unei persoane.

Deși în România există o serie de măsuri legislative menite să descurajeze consumul de jocuri de noroc, acestea continuă să fie populare mai ales în rândul tinerilor. De asemenea, Internetul a făcut jocurile de noroc să fie mult mai accesibile: cazinourile online și casele de pariuri sunt deschise non-stop pentru oricine are un smartphone sau acces la un computer.

Prin urmare, este tot mai greu pentru un dependent de jocuri de noroc să stea departe de ele pentru a evita recidiva, mediul tentant fiind la orice pas.

Împreună cu cms. șef Camelia Iacob din cadrul CPECA Satu Mare, a fost abordat cu beneficiarii noștri dificilul subiect al dependențelor.

De această dată, accentul a fost pus pe dependența de jocurile de noroc, o dependență extrem de periculoasă, în unele cazuri, motiv pentru a ajunge persoană fără adăpost.

Cei prezenți au avut ocazia de a conștientiza gravitatea acestei dependențe, au aflat despre cauzele dezvoltării ei, tipuri, simptome emoționale și fizice, factorii de risc și consecințele dependenței de jocuri de noroc dar și despre ce putem face în această situație.

 
Politica de Cookie