Prin participarea la programul de consiliere socio-profesională și cu sprijinul unor firme de intermedieri locuri de muncă, cinci beneficiari de la Adăpostul de noapte muncesc de azi în Germania
Centrul Social de Urgență pentru Adulți va păstra legătura cu beneficiarii săi pentru a se asigura că sunt într-un loc bun și sigur.

Încă de la înființarea Adăpostului de noapte, accentul a fost pus pe acordarea de servicii de asistență socială care să le fie cât se poate de utile beneficiarilor. Unul din rezultatele cele mai recente ale programului de consiliere socio-profesională este acela că zilele trecute, cinci dintre beneficiarii apți de muncă ai Adăpostului de noapte au pornit spre o nouă etapă din viață. 


Cu sprijinul unor firme de intermedieri de locuri de muncă, aceștia lucrează de azi la o societate din străinătate. Este vorba de o societate de curierat din Germania, unde cei cinci sătmăreni lucrează ca lucrători – manipulanți marfă. 


Centrul Social de Urgență pentru Adulți va păstra legătura cu beneficiarii săi pentru a se asigura că sunt într-un loc bun și sigur. Cu puțin sprijin și efort din partea tuturor, putem iată schimba în bine soarta celor de lângă noi.


La Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte – se asigură consiliere profesională (sprijin pentru găsirea unui loc de muncă, întocmirea unui CV, redactarea unei scrisori de intenţie, etc.); se pune la dispoziţia beneficiarilor programe de reconversie profesională şi cursuri de calificare în vederea obţinerii unui loc de muncă, prin diverse instituţii; se acordă sprijin în obţinerea actelor de identitate, a diverselor drepturi sociale, înscrierea la medic de familie.

 

Totodată, sunt organizate programe educativ-informative, de promovare a sănătăţii; programe de dezvoltare de abilităţi, deprinderi de comunicare, relaţionare, activităţi de motivare a beneficiarilor spre schimbare, spre depăşirea situaţiei de dificultate în care se află cu scopul reinserţiei sociale. 

 
Politica de Cookie