×
Activitate și proiecte
PROIECTE PENTRU VÂRSTNICI

Centrul social de zi pentru vârstnici din Micro 14 de pe Aleea Jiului nr. 64 a fost înființat cu fonduri europene prin Programul POCU 2014-2020.

Centrul social de zi pentru vârstnici din Micro 14 de pe Aleea Jiului nr. 64 are o capacitate de 40 de locuri și funcţionează într-o fostă centrală termică a cărei clădire a fost reabilitată și dotată prin programul POCU 2014-2020, valoarea lui fiind de 2.791.789,45 lei.
Acesta se derulează pe două componente: funcționarea unui centrul de zi tip club, frecventat în medie de 72 de vârstnici și  componenta „Masa pe roți”, care reprezintă un serviciul de livrare a meselor pentru vârstnicii care se află în imposibilitatea de a se deplasa. De acest serviciu beneficiază 42 de vârstnici. Cea de-a doua componentă este implemntată printr-un parteneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. 
     

“Centrul de pe Aleea Jiului este un model pentru alte proiecte şi ne dorim ca pe viitor să multiplicăm acest exemplu şi pe cealaltă parte a râului Someş şi chiar să ajungem în timp să avem astfel de centre în fiecare cartier al oraşului, să fie cât mai aproape de locaţia de domiciliu a beneficiarilor”, explică directorul DAS, Adrian Balaj. 
 

Galerie
Documente
INFORMĂRI / ȘTIRI
În cadrul seminarului vor fi dezbătute mai multe subiecte legate de munca de zi cu zi cu vârstnicii peste 65 de ani. 
Considerat un talisman al prețuirii, în semn de respect și admirație, colectivul Centrului de zi pentru vârstnici a acordat câte un mărțișor tuturor doamnelor care trec pragul instituției. 
La Centrul de zi pentru vârstnici din Satu Mare, nicio zi nu seamănă cu alta, iar beneficiarii sunt implicați de colectivul centrului într-o serie de activități diverse, toate având menirea de a îmbunătăți calitatea vieții vârstnicilor din comunitatea noastră.
Evenimentele - spectacol sunt parte a proiectului “Implicat și activ la vârsta înțelepciunii”, proiect implementat de Direcția de Asistență Socială Satu Mare în parteneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și care are ca obiectiv general îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor din municipiul reședință de județ prin furnizarea a două servicii sociale, centrul de zi pentru vârstnici și masa pe roți.
Au pregătit cu mare drag daruri pe care le va dărui chiar Moș Nicolae luni, în 6 decembrie, preșcolarilor de la Centrul de zi Don Bosco al Organizației Caritas Satu Mare. 
Politica de Cookie