×
Activitate și proiecte
PROIECTE PENTRU VÂRSTNICI

Centrul social de zi pentru vârstnici din Micro 14 de pe Aleea Jiului nr. 64 a fost înființat cu fonduri europene prin Programul POCU 2014-2020.

Centrul social de zi pentru vârstnici din Micro 14 de pe Aleea Jiului nr. 64 are o capacitate de 40 de locuri și funcţionează într-o fostă centrală termică a cărei clădire a fost reabilitată și dotată prin programul POCU 2014-2020, valoarea lui fiind de 2.791.789,45 lei.
Acesta se derulează pe două componente: funcționarea unui centrul de zi tip club, frecventat în medie de 72 de vârstnici și  componenta „Masa pe roți”, care reprezintă un serviciul de livrare a meselor pentru vârstnicii care se află în imposibilitatea de a se deplasa. De acest serviciu beneficiază 42 de vârstnici. Cea de-a doua componentă este implemntată printr-un parteneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. 
     

“Centrul de pe Aleea Jiului este un model pentru alte proiecte şi ne dorim ca pe viitor să multiplicăm acest exemplu şi pe cealaltă parte a râului Someş şi chiar să ajungem în timp să avem astfel de centre în fiecare cartier al oraşului, să fie cât mai aproape de locaţia de domiciliu a beneficiarilor”, explică directorul DAS, Adrian Balaj. 
 

Galerie
Documente
INFORMĂRI / ȘTIRI
La Centrul de zi pentru vârstnici din Satu Mare, nicio zi nu seamănă cu alta, iar beneficiarii sunt implicați de colectivul centrului într-o serie de activități diverse, toate având menirea de a îmbunătăți calitatea vieții vârstnicilor din comunitatea noastră.
Evenimentele - spectacol sunt parte a proiectului “Implicat și activ la vârsta înțelepciunii”, proiect implementat de Direcția de Asistență Socială Satu Mare în parteneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și care are ca obiectiv general îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor din municipiul reședință de județ prin furnizarea a două servicii sociale, centrul de zi pentru vârstnici și masa pe roți.
Au pregătit cu mare drag daruri pe care le va dărui chiar Moș Nicolae luni, în 6 decembrie, preșcolarilor de la Centrul de zi Don Bosco al Organizației Caritas Satu Mare. 
Seniorii au primit cu sufletele deschise vorbele părintelui, bucurându-se de întâlnirea spirituală și prezentarea susținută.
Politica de Cookie