×
Activitate și proiecte
PROIECTE PENTRU VÂRSTNICI

Centrul social de zi pentru vârstnici din Micro 14 de pe Aleea Jiului nr. 64 a fost înființat cu fonduri europene prin Programul POCU 2014-2020.

Centrul social de zi pentru vârstnici din Micro 14 de pe Aleea Jiului nr. 64 are o capacitate de 40 de locuri și funcţionează într-o fostă centrală termică a cărei clădire a fost reabilitată și dotată prin programul POCU 2014-2020, valoarea lui fiind de 2.791.789,45 lei.
Acesta se derulează pe două componente: funcționarea unui centrul de zi tip club, frecventat în medie de 72 de vârstnici și  componenta „Masa pe roți”, care reprezintă un serviciul de livrare a meselor pentru vârstnicii care se află în imposibilitatea de a se deplasa. De acest serviciu beneficiază 42 de vârstnici. Cea de-a doua componentă este implemntată printr-un parteneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. 
     

“Centrul de pe Aleea Jiului este un model pentru alte proiecte şi ne dorim ca pe viitor să multiplicăm acest exemplu şi pe cealaltă parte a râului Someş şi chiar să ajungem în timp să avem astfel de centre în fiecare cartier al oraşului, să fie cât mai aproape de locaţia de domiciliu a beneficiarilor”, explică directorul DAS, Adrian Balaj. 
 

Galerie
Documente
INFORMĂRI / ȘTIRI
Seniorii s-au îmbrăcat în costume amuzante, au organizat scenete, au recitat poezii, iar muzica și voia bună au fost nelipsite.
Încă din momentul în care și-a deschis porțile Centrul de zi pentru vârstnici de pe Aleea Jiului, colectivul a avut în vedere ca pe lângă programele zilnice de socializare, să asigure și monitorizarea regulată a stării de sănătate a beneficiarilor.
Schimbul de bune practici a fost pus în scenă chiar de către Centrul de zi pentru vârstnici din municipiul Satu Mare, instituție din subordinea Direcției de Asistență Socială Satu Mare, care cu sprijinul unui colectiv format din specialiști în mai multe domenii contribuie semnificativ la îmbunătățirea vieții seniorilor sătmăreni.
Centrul a fost "îmbrăcat" în straie specifice activității, verdele viței de vie fiind prezent în toate spațiile, iar strugurii, cu a lor mireasmă și aspectul lor, completând tabloul de toamnă.
Membrii centrului de zi pentru vârstnici de pe aleea Jiului s-au gândit cu recunoștință la cei doi ani petrecuți împreună și și-au îndreptat gândurile cu speranță către un viitor comun. 
În cadrul Balului de vară, seniorii s-au bucurat de o surpriză: reprezentanții Școlii de dans Passion4Salsa – Varga Monica și Mureșan Dan – le-au prezentat vârstnicior două tipuri de dans.
Politica de Cookie