Beneficiarii Adăpostului de noapte au discutat despre modalitățile de sprijinire a persoanelor nevăzătoare în sarcinile de zi cu zi
Au discutat cu asistentul medical al centrului despre simptome ale unor boli, modalități de prevenire a diverselor afecțiuni oftalmologice și importanța controlului medical periodic.

An de an, în 15 octombrie este marcată Ziua Internațională a Nevăzătorilor, instituită de Organizaţia Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor în 1993, la Varşovia - Polonia. Ziua nevăzătorilor este cunoscută ca Ziua bastonului alb.


La Centrul Social de Urgență pentru Adulți, pentru a marca Ziua Internațională a Nevăzătorilor, asistentul medical a organizat săptămâna aceasta o întâlnire cu beneficiarii pentru a-i informa despre importanța protejării ochilor. 


Au discutat despre simptome ale unor boli, despre modalități de prevenire a diverselor afecțiuni oftalmologice, importanța controlului medical periodic. Pentru că în rândul beneficiarilor sunt și persoane nevăzătoare sau cu afecțiuni grave, s-au exemplificat modalități de sprijinire a acestor persoane pentru realizarea sarcinilor de zi cu zi.
 

 
Politica de Cookie