EGÉSZSÉGKARAVÁNT INDÍT A ROMÁN VÖRÖSKERESZT
A Román Vöröskereszt elkötelezett az #egészségesjövő biztosítása mellett, és ma elindította az Egészségkaraván projektet. A projekt célja a veszélyeztetett közösségek egészségének előmozdítása, és a Francia Vöröskereszttel együttműködésben valósul meg.

A kezdeményezés ingyenes egészségügyi ellátást biztosít a hazánkban letelepedett ukrán állampolgárok, de az elszigetelt övezetekben élő román állampolgárok számára is.


A hat, korszerű eszközökkel felszerelt mobil orvosi rendelő Románia 14 megyéjébe jut el, ahol közvetlenül a közösségben nyújtanak orvosi konzultációt, így lehetőség nyílik az életveszélyes állapotok időben történő felismerésére. Az egyes közösségek szükségleteinek elemzésétől függően a szakorvosokból, ápolónőkből és a Román Vöröskereszt önkénteseiből álló csapat felméri a kedvezményezettek egészségi állapotát, és ingyenes általános orvosi, gyermekgyógyászati, nőgyógyászati, szemorvosi, fogászati és egyéb szakorvosi ​​konzultációkat biztosítanak.

A karaván a következő megyéket érinti: Botoșani, Brassó, Bukarest, Kolozsvár, Konstanca, Călărași, Galac, Iași, Máramaros, Szatmárnémeti, Szeben, Suceava, Szilágy, Tulcea, Vaslui.

Szeptember 11-én, hétfőn a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság alárendeltségébe tartozó idősek napközi központjában is megállt az Egészségkaraván. Ezúton mondunk köszönetet a Román Vöröskereszt szatmárnémeti fiókszervezete csapatának, akik szakorvosi segítséget nyújtottak a központ szolgáltatásait igénybe vevő kedvezményezettnek.

 

 
Cookie