Studiu de caz despre copiii din Sătmărel, copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate
Experții ROMACT au venit din Baia Mare, cercetarea la fața locului fiind de fapt și un schimb de experiență.

În cadrul Programului ROMACT, zilele trecute s-au aflat la Satu Mare doi experți pentru a realiza un studiu de caz despre copiii din Sătmărel rămași acasă, copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. 

Programul ROMACT este o inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliul Europei menită să ajute primarii și autoritățile locale să coopereze cu comunitățile de romi în vederea dezvoltării de politici și servicii publice pentru toată populația, inclusiv cea de etnie romă.


Experții ROMACT au venit din Baia Mare, cercetarea la fața locului fiind de fapt și un schimb de experiență. Specialiștii maramureșeni au o legătură veche de prietenie cu specialiștii din cadrul Asociației Stea Satu Mare, parteneri inclusiv în cadrul unei tabere pentru copiii romi din Sătmărel. Reîntâlnirea de la Satu Mare a fost prilej de bucurie pentru toată lumea. 


În viitorul apropiat, expertul local pe probleme de romi din cadrul Primăriei Satu Mare va colabora cu experții ROMACT din Baia Mare în cadrul mai multor proiecte ce vizează în primul rând păstrarea și promovarea tradițiilor din comunitatea romă.
 

 
Politica de Cookie