×
Serviciile noastre
Protecție socială

Conform Legii nr. 292 din 2011, Legea asistenței sociale, protecția socială “se definește în contextul principiilor, valorilor și tradițiilor ce guvernează relațiile sociale dintre indivizi, grupuri, comunități și instituții în statele Uniunii Europene și reprezintă un ansamblu de măsuri și acțiuni care au ca scop asigurarea unui anumit nivel de bunăstare și securitate socială pentru întreaga populație și în mod special pentru anumite grupuri sociale. Protecția socială cuprinde două componente de bază: asigurările sociale în sistem contributiv și asistența socială noncontributivă”. 

 

Principalul obiectiv al protecției sociale este acela de a-i sprijini pe cei care se află într-o situație dificilă să iasă din impas și să se reintegreze în societate, să se mențină activi pe piața forței de muncă.

 

Protecția socială are în vedere condițiile materiale de trai și condițiile sociale. Prin condiții materiale se înțelege ocuparea forței de muncă, veniturile, locuința etc, iar prin condițiile sociale sănătatea, educația, mediul social etc.
 

Documente
INFORMĂRI / ȘTIRI
Sunt așteptați să se înscrie copiii cu vârsta între 6 și 15 ani din familii aflate în situații vulnerabile.
Toate informațiile despre această procedură se pot obține la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Aleea Ilișești nr. 4 sau la numărul de telefon 0748109853 – Biroul Protecție Socială.
Părinții care intenționează să plece la muncă în străinătate au obligația să notifice intenția cu cel puțin 40 de zile înainte de a părăsi țara Direcției de Asistență Socială, conform Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, cu modificările și completările ulterioare. 
Toate persoanele identificate în locuințe improvizate au fost informate cu privire la posibilitățile pe care le au pentru a depăși momentul dificil în care se află și au fost consiliate cu privire la serviciile existente.
Politica de Cookie